Project omschrijving

Er is een plek ontstaan waar men tot rust kan komen en kan genieten van de ondergaande zon

Bij het ontwerpen van deze buitenruimte ligt de nadruk op de inrichting die verzorgd is door Gay Jongen. Buro van Rooijen heeft gezorgd voor een mooie eenheid door het modelleren van de eigen ontworpen en geproduceerde plantenbakken. Het balkon van dit penthouse is op een moderne en stijlvolle manier ingericht.

Design

Buro van Rooijen heeft plantenbakken ontworpen die gemaakt zijn van zacht grijs gecoat staal. Deze plantenbakken zijn op een eigentijdse manier vormgegeven en passen mooi bij het exterieur dat uitkozen is. Tevens is er een irrigatie systeem gerealiseerd en het bewateren van de planten volledig reguleert. Het irrigatie systeem werkt als volgt. Aan de buitenkraan wordt een computer geplaatst die op verschillende manieren geprogrammeerd kan worden. Onder de bestrating en achter de plantbakken zijn leidingen getrokken die vervolgens iedere plantenbak afzonderlijk bereiken. Hierdoor krijgen de planten de precieze hoeveelheid water die ze nodig hebben, op welk tijdstip dan ook.

Beplanting

In de plantenbakken is bamboe geplaatst. Dit zorgt voor meer privacy. Ook geeft de bamboe het gevoel van een natuurlijke omgeving weer. Via het irrigatie systeem krijgt de bamboe precies genoeg water dat het nodig heeft. Daarnaast zijn de bakken gevuld met lavasubstraat dat licht van gewicht is en daarnaast ook nog erg voedselrijk.

Meubilair

De exterieur architect heeft samen met de opdrachtgever ervoor gekozen om het dakterras van het penthouse te verdelen in verschillende compartimenten. Zo is er een gedeelte waar gegeten kan worden, maar ook een loungegedeelte waar een luxe sofa staat. Verder is er een “Dutchtub” in de ruimte geplaatst. Dit is een hot tub die zichzelf van warm water voorziet door middel van een vuurkorf. De “Dutchtub” kan in elke gewenste omgeving geplaatst worden, doordat deze niet afhankelijk is van bijvoorbeeld stroom.