Project omschrijving

Tuinontwerp Roermond | Van pizzaoven tot comfortable zitkuil

Deze mooie riante luxe villa tuin ligt in Nederlandse provincie Limburg. Deze tuin voorziet van alle luxe waaronder een comfortabele zitkuil.

Onze liefde voor comfort en luxe gaat diep

Het riante terras van Megasmooth tegels is misschien wel het eerste waar je oog op valt zodra je onderstaande tuin inloopt. Deze makkelijk te reinigen betontegels in de lichte kleur ‘Cream Velvet’ geven de tuin een luxe uitstraling. Door de naadloze overgang van de Megasmooth tegels in het IPE vlonderterras straalt deze villatuin nog meer luxe uit. Het vlonderterras is deels overdekt door een lamellenoverkapping, welke volledig elektrisch bedienbaar is. Zo creëert het een waterdicht dak bij slecht weer en functioneert het bij goed weer als natuurlijke airco.

Het ontwerp

 

tuinontwerp-in-Roermond-met-zwembad-buitendouche-buitenkeuken-leibomen-gazon-trampoline-pergola-houtenvlonder-lounge-banken-met-buitenhaard-pizaa-oven tuin-in-Roermond-met-zwembad-buitendouche-buitenkeuken-leibomen-gazon-trampoline-pergola-houtenvlonder-lounge-banken-met-buitenhaard-pizaa-oven

 

Volop genieten en ontspannen gaat in deze tuin (bijna) vanzelf. De buitenkeuken met pizzaoven wordt aan weerszijde afgeschermd met wit gecoat stalen plantenbakken gevuld met siergrassen. Toe aan nog een stukje extra comfort? Neem dan plaats in de geïntegreerde zitkuil aan het einde van het vlonderterras.

De volledig van hout gemaakte zitkuil zorgt voor een natuurlijke overloop met het terras. De op maat gemaakte kussens en de in het midden van de zitkuil geplaatste buitenhaard maken het extra aangenaam vertoeven tot in de late uurtjes. Dankzij de glazen ombouw is er een extra luxe uitstraling en stuk veiligheid gecreëerd rondom de buitenhaard.

Via het aangrenzende pad, tevens gemaakt van Megasmooth tegels, loopt men vanaf het terras naar de poort aan de zijkant van de woning. Om het hoogteverschil van terras naar gazon te overbruggen heeft Buro van Rooijen ervoor gekozen van hetzelfde IPE hout traptreden te maken, welke zijn afgewerkt met wit gecoat staal.

Niet alleen voor volwassenen is het optimaal genieten in deze luxe villatuin. Kinderen kunnen hun hart ophalen (en energie kwijt) op de ingebouwde trampoline. Even op adem komen? Dat doen ze op het uiteinde van het IPE vlonder terras dat perfect als bankje fungeert. Wanneer er nog genoeg energie over is kunnen ze deze naar hartenlust en eigen inzicht kwijt op het grote aangrenzende gazon.

De grote Leibomen aan de achterkant van de tuin zorgen niet alleen voor een prachtig aanzicht, maar creëren tevens een natuurlijke afscheidingsgrens. Rondom de Leibomen is er gekozen voor een plantvak gevuld met siergrassen en lavendel. De geur van lavendel zorgt tot slot voor de ultieme ontspanning in deze luxe tuin!

Hieronder een aantal foto’s bij aanvang.

tuinontwerp-in-roermond- tuin-in-Roermond-met-zwembad-buitendouche-buitenkeuken-leibomen-gazon-trampoline-pergola-houtenvlonder-lounge-banken-met-buitenhaard-pizaa-oven-ontwerp