Project omschrijving

Tuinontwerp Maastricht: Dakterras with a view…
Een oase van rust op een top locatie

Aan de rand van het centrum van Maastricht ligt dit dakterras met prachtig uitzicht over de Maas. Dankzij de creativiteit van Buro van Rooijen wordt de oppervlakte van het dakterras tot in de volle breedte optimaal benut. Door middel van twee grote schuifdeuren en een groot raam is er een intieme connectie gecreëerd tussen woning en dakterras. Twee grote terrassen van Rockstone tegels van 60×60 cm zorgen hierbij voor een zee aan ruimte.

De creativiteit van Buro van Rooijen is in dit ontwerp onder andere terug te zien door het gebruik van verrijdbare plantenbakken gevuld met bomen en sierlijke beplanting. Hierdoor transformeert de tuin binnen enkele seconden van open ruimte tot een intiem en knus hoekje. Zo past deze tuin zich ook na oplevering nog makkelijk aan aan iedere gewenste situatie.

Het IPE houten vlonderterras zorgt in dit ontwerp voor een warm en natuurlijk gevoel. Wanneer je plaatsneemt op de loungebank en de boten voorbij ziet varen op de Maas, waan je jezelf op het dek van een prachtig schip. Door het plaatsen van een terrasheater geniet men ook tijdens minder warme periodes van het fraaie uitzicht.

Het dakterras heeft een uniek uitzicht met zijn groene omgeving en stroming van de Maas. Om ervoor te zorgen dat het dakterras in harmonie staat met de omgeving is er ook op het dakterras een waterelement gemaakt.

Omdat het bijna onmogelijk is om op een dakterras natuurlijk gras te laten groeien, maar men toch wil genieten van een groene tuin, is er in dit project gekozen voor kunstgras. Het kunstgras is vrijwel niet van echt te onderscheiden en daarnaast ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Aan weerszijde van het gazon is een met IPE hout bekleed bankje geplaatst zodat er optimaal genoten kan worden van het gras.

Een product dat erg in opkomst is en waar veel gebruikt van wordt gemaakt door tuinarchitecten is sedum dak begroeiing. Sedum kan goed tegen droogte en kan zich snel herstellen na een regenbui. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat het zeer onderhoudsvriendelijk is. In dit specifieke ontwerp is er een strook sedum geplaatst die de belijning van de woning doortrekt naar het dakterras.
De oase van rust die het dakterras uitstraalt wil men graag behouden. Hiervoor is er speciaal door Buro van Rooijen een tuinhuis – gemaakt van composietplanken van Millboard – gerealiseerd. Zo blijft het opgeruimde gevoel te allen tijde gewaarborgd. We denken graag met u mee over passende innovaties in uw tuin!

Resultaat
foto-05-09-16-16-46-59 foto-05-09-16-16-47-40 foto-05-09-16-16-48-08 foto-05-09-16-16-49-43 foto-07-09-16-16-09-49 foto-07-09-16-16-22-20

Ontwerpen

sfeerimpressie-presentatieposter-project-tuinarchitect-burovanrooijen-maastricht-groen-ipehout-modern-design-cortenstaal-dakterras-terras-luxetuininrichtingdefenitief-ontwerp-poster-tekening-schets-tuinarchitect-lounge-luxe-modern-groen-ipehoutproject-ontwerp-tuinen-luxetuininrichting-modern-wit-hout-groen-ipehout-cortenstaal-tuinarchitect-burovanrooijen-maastrichtVisualisatie

01a_finale 02a_finale 03a_finale 04a_finale

Hieronder een aantal foto’s van het project bij aanvang

foto-vooraf-project-tuinarchitect-dakterras-terras-tegels-cortenstaal-ipehout-project-burovanrooijen foto-vooraf-tuinproject-architect-tuinarchitect-project-burovanrooijen-maastricht-groen-design-luxetuinmeubelen foto-vooraf-tuinproject-tuinarchitect-architect-project-tuinen-burovanrooijen-luxetuininrichting-dakterras-maastricht project-tuinen-architect-tuinproject-tuinarchitect-vooraf-modern-design-luxetuinmeubelen-burovanrooijen