Project omschrijving

Tuinontwerp in de binnenstad van Maastricht

Het ontwerp van deze tuin staat compleet in het teken van upcycling. Dat wil zeggen dat een product wordt hergebruikt én naar een hoger niveau wordt getild. De tuin, die ontworpen en uitgevoerd is door Buro van Rooijen, beschikt over grote niveauverschillen. Door twee van deze delen te verbinden, ontstaat er een connectie en dit draagt bij aan het creëren van één geheel. De verbinding is gemaakt door middel van een brug die onderdelen van de bestaande wenteltrap bevat. Authentieke elementen komen dus terug in dit tuinontwerp.

Zie hieronder de foto’s van authentieke materialen die zijn hergebruikt voor de nieuw gerealiseerde trap.

IMG_4876ontwerp-burovanrooijen-stadstuin-luxe-trap-en-gezellige-sfeer-ontwerp-maastricht-limburgstadstuin-burovanrooijen-tuinontwerpstadstuin-ontwerp-burovanrooijenstadtuin-ontwerp-van-burovanrooijen-burovanrooijen-maastricht-stadstuin-met-ipe-houten-vlonder-terras-en-mooie-zithoek-groen-terras-en-gezellige-sfeer-tuin-ontwerp-in-maastricht-limburgburovanrooijen-stadstuin-in-maastricht-met-een-luxe-look-en-gezellige-zit-gedeeltes-mooie-betstrating-maakt-de-tuin-helemaal-af-ontwerp-is-gerealiseerd-in-maastricht-limburgluxe-stadstuin-in-maastricht-limburg-gemaakt-door-buro-van-rooijen-maastricht

Ontwerp / Sfeerimpressietuinontwerp-maastricht-limburg-impressie-HEND1tuinontwerp-definitief-maastricht-limburg-HEND1

TuinDesign

De authentieke elementen komen vooral terug in de brug. De gedemonteerde wenteltrap is opgebouwd als verbindingsburg. Deze onderdelen zijn gebaseerd op de 19e-eeuwse Art Nouveau stijl. Doordat de rest van de tuin modern is weergegeven, geeft dit een aangenaam contrast dat nieuwsgierigheid opwekt. Daarnaast is er van cortenstaal een waterelement gemaakt inclusief miniatuurbrug. Hierdoor is er een lounge gedeelte ontstaan waar men kan genieten van het geluid van kabbelend water. Zo kan er midden in de binnenstad toch een oase van rust worden ervaart.

Beplanting

Er is gekozen om meerdere kleuren lavendel te gebruiken in deze tuin. Afwisselend in kleur vormen witte en paarse lavendel een prachtig wolkenveld die een rijke en aangename geur verspreiden. Daarnaast is er gekozen om meerstammige bomen met grillige vormen te plaatsen. Aan het einde van de tuin staat een blad houdende boom. Zo kan men elk moment van de dag, het hele jaar door genieten van deze tuin.

Verlichting

Over de gehele lengte van de brug zijn, in drie gelijke delen, spots geplaatst die tegen de oude veldbrand gevel omhoog schijnen. Deze dienen als oriëntatie- en sfeerverlichting. Onder de meerstammige bomen zijn ook spots geplaatst. Vanuit de woonkamer is er zicht op de tuin tot wel 27 meter doordat er in het uiterste puntje van de tuin een spot op de blad houdende boom schijnt.

Hieronder ziet u de foto’s gedurende de tuin metamorfose:

foto9-tuinontwerp-HEND1-maastricht-limburgfoto3-tuinontwerp-HEND1-maastricht-limburgfoto1-tuinontwerp-HEND1-maastricht-limburgfoto5-tuinontwerp-HEND1-maastricht-limburgIMG_2365IMG_2796IMG_4414IMG_4415IMG_4518IMG_4592IMG_4864IMG_4885