Project omschrijving

Tuinontwerp Hoensbroek

Deze Grote luxe villa tuin ligt in de plaats Hoensbroek in een mooie villa wijk in Limburg. Tuinontwerp

Een prachtige luxe villa die volledig omringt was door wild groeiend groen is door Buro van Rooijen omgetoverd tot een moderne en strakke tuin.

tuinontwerp-voerendaal-openhaard-tuinontwerp-hoensbroek-hoogteverschil

Design

Het in Hoensbroek liggende villa viel voorheen volledig weg in het omliggend groen. Dit ten nadele van de villa. Tijdens het ontwerpen is er, naast het creëren van een mooie tuin, ook gekeken op welke manier wij het huis weer mooi tot zijn recht kunnen laten komen. De bestaande glooiende tuin moest weer strak en modern worden.

Tuin in vogelvlucht

Het perceel waar de witte villa op staat is uniek van vorm. Omdat de villa onder het straatniveau ligt ontstaat er aan de voorzijde van de woning een talud.

Bij aankomst is de voordeur te bereiken via de loopburg. Het pad van de brug is gemaakt van IPE hout. De warme kleur van het hout in combinatie met de volledig witte villa zorgt voor de gemiste luxe uitstraling. Om deze loopbrug nog extra te benadrukken hebben wij aan weerszijde bomenrijen van steeneik geplant. Deze zijn op maat uitgezocht voor het talud. Het talud is volledig bedekt met kleurrijke en geurende beplanting en zorgt samen met de natuurlijke siergrassen voor de stevigheid en erosie.

De achtertuin is via de oprit te bereiken door het pad van basalt split. Dit is een product waarmee makkelijk te werken is en brengt naast een natuurlijke uitstraling nog een ander eigenschap met zich mee. Wanneer er over basalt split wordt gelopen zal dit altijd geluid maken en werkt op deze manier ook nog beveiligend. Twee grote steeneiken zorgen voor de afscheiding tussen oprit en tuin.

Met het oog op detail is er een cortenstaal felsnaad geplaatst dat het pad met het naastliggend gazon scheid.

Via het pad komen we verder bij de zitlounge. Dit zitlounge is gemaakt op een Rockstone terras wat in het midden de ruimte bied voor een vuurkorf. De eromheen geplaatste betonnen banken voorzien van IPE houten zit en rugleuningen zijn omringt door witte en paarse lavendel wat voor een heerlijke geur zorgt.

Vanaf de zitlounge, over het pad, is het Rockstone terras te betreden. Door de woonkamer is deze ook te bereiken via de schuifpui wat een mooie verbinding geeft tussen woning naar tuin.

Om er voor te zorgen dat het terras tijdens een regenbui niet onder water komt te staan is er gebruik gemaakt van een blinde waterafvoer voor een onzichtbaar en strakke afwerking.

Het pad richting de andere zijde van de tuin is omgeven door gazon en beplanting. Wanneer we dit pad volgen komen we bij het laatste terras. Dit is een vlonderterras gemaakt aan IPE hout aan de keukenzijde. Hierdoor ontstaat er de gelegenheid om bij goed weer gezellig buiten te eten.

<Naast het vlonderterras staat een prachtig aangelicht ornament welke omgeven is met een oase van veldbies>

tuinontwerp--voerendaal-ontwerp

Hieronder een aantal foto’s bij aanvangTuinontwerp-en-Tuinaanleg-in-Hoensbroek-luchtfoto-grote-tuinTuinontwerp-en-Tuinaanleg-in-Hoensbroek-luchtfoto-grote-tuinenTuinontwerp-en-Tuinaanleg-in-Hoensbroek-luchtfoto-grote-voortuinloop-brug-ontwerp-hoensbroek-villa-tuin-tuinontwerp-buro-vanrooijen-maastricht-limburgburovanrooijen-maakt-een-tuinontwerp-voor-een-mooie-tuin-in-hoensbroek-villa-tuin-met-een-parkachtige-tuin-en-een-loopbrug-naar-de-woning ontwerp-burovanrooijen-hoensbroek-villa-tuin-tuinontwerp-buro-vanrooijen-maastricht-limburg ontwerp-hoensbroek-villa-tuin-tuinontwerp-buro-vanrooijen-maastricht-limburg-sfeer-en-gezelligheid- ontwerp-hoensbroek-villa-tuin-tuinontwerp-buro-vanrooijen-maastricht-limburg-tuinontwerplimburg
Hieronder een aantal foto’s van een goed begin…
Tuinontwerp-en-Tuinaanleg-in-Hoensbroek-met-hoogteverschillenTuinontwerp-en-tuinaanleg-in-hoensbroek-hoogteverschil-grondwerkTuinontwerp-en-tuinaanleg-Hoensbroek-grondverzet-met-hoogteverschillenwerkzaamheden-bestrating-hoensbroek-door-burovanrooijenwerkzaamheden-burovanrooijen-villa-tuin-in-hoensbroek-limburg-
Tuinontwerp-en-Tuinaanleg-in-Hoensbroek-met-hoogteverschillen-pad-van-ipe-hout-brug-voortuin Tuinontwerp-en-Tuinaanleg-in-Hoensbroek-met-hoogteverschillen-vlonder-ipe-hout-tuinset