Project omschrijving

Tuinontwerp Heerlen: van kavel tot designtuin
Design meets (speel) tuin: genieten voor jong en oud!

Het eerste dat opvalt bij dit project is dat Buro van Rooijen de belijning van de architectuur van de nieuwbouw villa heeft voorgezet in het tuinontwerp. Vanaf de straatkant is de grote bonsai boom in de voortuin een ware eyecatcher. Een brede trap gemaakt van Rockstone tegels leidt naar de entree van deze prachtige villa. Voor de oprit naar de garage onder de woning is gekozen voor dezelfde tegels om zo een groots entree naar de woning te creëren.

Door de volledig uit glas bestaande achtergevel van het huis is er een directe connectie met de tuin. Om helemaal tot rust te komen neemt men plaats op het overdekte terras naast het waterspel met beplanting. Vanaf het terras – bestaande uit Megasmooth tegels van 100×100 cm – loopt men zo het gazon op.

Kinderen kunnen hun hart ophalen in deze (speel)tuin: uren schommelen of eindeloos springen op de ingebouwde trampoline. Uitrusten kan op het IPE houten vlonderterras welke door middel van een schaduwdoek tijdens zonnige dagen wordt voorzien van de nodige schaduw. Liever loungen? Neem plaats op de loungebank van Megasmooth beton. De gladde afwerking en lichte ‘cream velvet’ kleur in combinatie met de royale afmeting van de loungebank zorgen voor een tijdloos element in deze strakke designtuin.

Wanneer men de keramische tegels vanaf het vlonderterras volgt komt men uit bij de ingebouwde jacuzzi. Door de jacuzzi te omringen met wit gecoate plantenbakken creëert men een intieme plek met voldoende privacy. De grote kurkeiken en hoge beplanting in de plantenbakken worden hierbij in de avond prachtig verlicht.

Lange zomeravonden vragen om een loungeplek waar het heerlijk genieten is voor het hele gezin. Neem plaats op de op maat gemaakte IPE houten bankjes en geniet van de warmte van de vuurkorf! Wederom zorgen grote kurkeiken hier voor een intieme sfeer.

Een duidelijke wens van de klant bij dit ontwerp was het op een speelse manier creëren van hoogteverschil in de tuin. Buro van Rooijen heeft dit vertaald in een heuvel die is uitgelijnd met de lijnen van de villa. De in het talud geïntegreerde stelconplaten als extra toevoeging zorgen voor een extra speels effect.

Voor de opslag van onder andere tuingereedschap is er gekozen voor een tuinhuisje gemaakt van composietplanken van Millboard. Door de natuurlijke uitstraling van deze planken gaat het huisje volledig mee op in de tuin.

Voor de omheining van deze luxe designtuin is gekozen voor een combinatie van een wintergroene haag met een op maat gemaakt design hekwerk. Door ervoor te kiezen het hekwerk volledig in kleur te coaten gaat het op in de natuurlijke kleuren van de tuin. De vier grote meerstammige Rododendrons aan de achterzijde van de tuin – welke in de avond worden verlicht – zorgen tot slot voor de nodige beschutting. Kortom: in deze tuin is het zowel overdag als ’s avonds heerlijk toeven!