Project omschrijving

Tuinontwerp Heerlen

Concept Zorginstelling

Voor een zorginstelling in Heerlen hebben we een concept gemaakt voor de binnentuin.

In deze is het zaak dat er voor ieder wat wils is.  Zo hebben we de gebruiker onder de loep genomen door eens goed te kijken op welke manier zij gebruik zouden willen maken van de tuin.

In eerste optiek is de client de gebruiker, maar daar komt al snel meer bij kijken. We willen graag dat de clienten bezoek krijgen en bij ons vertoeven.

Voor de client  moet het er in alle seizoenen visueel aantrekkelijk uitzien zodat het uitnodigend blijft even lekker naar buiten te gaan! Daarnaast is het heel belangrijk dat men een “ommetje” kan maken en zo nodig even lekker kan uitrusten op de daarvoor bestemde zitgelegenheden.

Voor het bezoek (fam., vrienden, kinderen en kleinkinderen) moet er iets te doen zijn!

We hebben hier rekening mee gehouden door een levend schaakspel te creeren en een Jeu de Boules te plaatsen. Dit schaakspel heeft meteen meerdere functies met zich mee gekregen door er een valdempende onderlaag in te verwerken.  Zo kunnen kinderen heerlijk vrij spelen. Daarnaast blijft de ruimte beschikbaar om er evenementen te organiseren zoals buurtbijeenkomsten, presentaties en zomeravonden.

Hieronder ziet u het “theehuisje”. Dit is een ontmoetingsplek voor de gebruikers. Hier kunnen ze met ieder weertype lekker buiten genieten.  Denk hierbij aan een warme zomerdag dat men toch even aangenaam in de schaduw kan zitten of aan een regenachtige dag dat de client toch even heerlijk buiten wilt zijn en de geuren van de natuur tot zich wilt nemen! Buiten leven is immer heel gezond en doet de mens goed! Daarnaast worden geuren opgenomen in het langetermijngeheugen waardoor de client herkenbaarheid kan vinden met zijn/haar leefomgeving van een aantal jaren geleden.