Project omschrijving

Een eigentijdse daktuin met thema

Daktuin WML: Ontspanning tussen de bedrijven door

Voor het tuinontwerp en de tuinaanleg van deze daktuin voor WaterMaatschappij Limburg maakt Buro van Rooijen gebruik van stalen plantenbakken op maat om zo een duidelijk thema neer te zetten. Het doel van deze daktuin is om een plek te creëren waar ontspanning voor de medewerkers centraal staat.

Buro van Rooijen ontzorgt!  Wij zorgen hier voor de complete realisatie van het project, inclusief ontwerp, inrichting en levering van vaste elementen, beplanting en meubilair.

Tuinontwerp-daktuin-Maastricht14

tuinontwerp-tuinelement-WML-maastricht-limburg

Daktuin-Maastricht-1

Design

Door de maatwerk blauwe, stalen plantenbakken, wordt het thema ‘de glooiing van het water’ benadrukt. Deze stalen plantenbakken kunnen in iedere gewenste kleur gecoat worden en worden ontworpen en geproduceerd door Buro van Rooijen . Het vlonderbordes op het dakterras wordt afgewisseld met kunstgras. In combinatie met het staal zorgt dit voor een warme, maar strakke uitstraling van de daktuin. Daarnaast hebben wij hier gekozen voor duurzame en onderhoudsvrije materialen en beplanting.

Beplanting

De karakteristieke kurkeiken, lavendel en siergrassen zorgen voor geur, kleur en beweging; zo creëren we een rustige, natuurlijke buitenruimte om even de werkdrukte te kunnen ontvluchten.  De keuze voor deze beplanting zorgt ook in de winter voor een mooi aangezicht.

Meubilair

Als finishing touch leveren en plaatsen wij ook het meubilair, hier hebben wij gekozen voor de gekleurde Fermob stoelen, die dit dakterras een frisse, ongedwongen sfeer geven. Deze designklassiekers zijn stapelbaar en makkelijk te verplaatsen. De kleur en het materiaal van de stoelen zijn afgestemd op de plantenbakken, waardoor er eenheid gecreëerd wordt. Daarnaast zorgen de overige steigerhouten loungemeubelen voor meer zitgelegenheid. Het steigerhout is weer terug te vinden aan de plantenbakken om zo het geheel compleet te maken.

Schetsfase

Tuinontwerp-daktuin-Maastricht1.1 Tuinontwerp-daktuin-Maastricht1.2

Zie hieronder het traject van de realisatie


Maatwerk-staal-Bloembak-design-lassen-coaten-tuin-ontwerp-limburgtuin-limburg-ontwerp-maatwerk-staal-design-maastrichttuin-limburg-ontwerp-maatwerk-staal-bloembak-zetten-maastrichtTuinontwerp-daktuin-Maastricht1.5Tuinontwerp-daktuin-Maastricht1.6Tuinontwerp-daktuin-Maastricht1Tuinontwerp-daktuin-Maastricht2Tuinontwerp-daktuin-Maastricht3 Tuinontwerp-daktuin-Maastricht5Tuinontwerp-daktuin-Maastricht6 Tuinontwerp-daktuin-Maastricht8Tuinontwerp-daktuin-Maastricht9Tuinontwerp-daktuin-Maastricht10 Tuinontwerp-daktuin-Maastricht12Tuinontwerp-daktuin-Maastricht13Tuinontwerp-daktuin-Maastricht11

Iedereen was aangenaam verrast tijdens de opening van het dakterras

Daktuin-Maastricht-2