“Summer body” of wintertuin ?

Waar we in de winter en het voorjaar – al dan niet onder begeleiding van een personal trainer – hard werken aan onze ‘summer body’, is het minstens net zo belangrijk dezelfde aandacht en energie te steken in het winterklaar maken van uw tuin. Met behulp van onderstaande tips zorgt Buro van Rooijen dat ook uw professioneel aangelegde tuin klaar is voor het naderende winterseizoen.

TIP 1:

Verwijder uitgebloeide bloemen. De meeste bloemen zijn inmiddels uitgebloeid. Knip deze af. De stengel die aan het afsterven is mag ook worden weggeknipt. Laat de rest zitten! De bladeren bieden namelijk bescherming tegen de vorst.

TIP 2:

Niet alleen in de zomer verdient het gazon uw aandacht. Groeit het gras niet meer? Hark dan alle bladeren van het gazon zodat het gras licht vangt en groen blijft.

TIP 3:

Vóór januari moeten o.a. acers, berken-, noten- en druivenbomen al gesnoeid worden. Vanaf januari komt bij deze bomen namelijk de sapstroom alweer op gang.

TIP 4:

Niet iedere plant is goed weerbaar tegen de vrieskou. Mediterrane en exotische planten overwinteren het beste door ze binnen in een schuur of garage te plaatsen.

TIP 5:

Planten liever buiten laten staan? Er bestaan speciale plantenhoezen die je planten helpen beschermen tegen vorst en strenge wind. Deze thermo-plantenhoezen zijn ideaal voor palmen, olijfbomen, vijgenbomen en andere kuipplanten.

TIP 6:

Vergeet u de vijver niet? De meeste vijverplanten sterven in de late herfst af. Door het rottingsproces ontstaan er giftige gassen. Door het plaatsen van een ijsvrijhouder met luchtpomp kunnen de gassen ontsnappen en kan er zuurstof bij de vissen en andere vijverbewoners komen.

TIP 7:

Tot slot: vergeet ook niet uw buitenkraan en/of tuinslang. Sluit de kraan af en haal een eventuele tuinslang weg. Tap de kraan met een vorstventiel af en blaas hiermee de tuinslang leeg.

Bovenstaande tips doorlopen, maar toch nog vragen? Buro van Rooijen staat alle seizoenen voor u klaar. Neem gerust contact op via: info@burovanrooijen.nl.